Calas top en Menorca
🏖️

Calas top en Menorca

Listado de calas

Playa/CalaComentaris

L’espectacular composició que formen les cales de Macarella i Macarelleta és un dels principals reclams de Menorca. Blau nítid, verd intens i blanc impol·lut. Tres colors que en aquest indret de la costa sud de l’illa assoleixen la combinació perfecta. Com en la veïna Cala en Turqueta, aquí tampoc trobareu lloc a l’estiu si no matineu.

Una altra de les meravelles de la costa nord de Menorca és cala Pilar. Homenatjada pels Ja T’ho Diré amb la seva millor cançó, ‘Si véns’, aquesta cala ciutadellenca té admiradors arreu del món. És fàcil estimar-la. Només la passejada per arribar-hi ja mereix els millors elogis, tant des dels Alocs com des del camí de Sant Felip. Els colors del nord es conjuguen aquí amb una intensitat que captiva a tot aquell que s’hi acosta. A prop de la platja hi ha una font custodiada per la verge del Pilar, de la qual brolla aigua potable. Totalment justificada la seva consideració com una de les millors platges de Menorca.

Cala Mitjana i la petita zona de bany que s’obre a la seva dreta, coneguda com a Mitjaneta, són el rovell de l’ou de les cales del sud de Menorca. Almenys per a nosaltres. Aquí, com a les veïnes Turqueta, Macarella o Trebalúger, l’esclat dels blaus, verds i blancs configura una de les imatges més polides de la Mediterrània, especialment durant la tardor i la primavera. Les imponents parets de marès la fan encara més singular.

. Emocionar-se amb la simple vista d’aquest paratge del nord de Menorca és una reacció quasi inevitable. El joc cromàtic de les roques argiloses i volcàniques i el blau nítid de la mar deixa una estampa única a la Mediterrània. Els esculls que sobresurten enmig de la cala perfeccionen aquesta imatge de postal. Arribar-hi des de la platja de Binimel·là no és complicat, però millor si no ho feu a les dues del capvespre.

Aquesta és una de les cales menorquines més concorregudes a l’estiu –fixeu-vos en els panells informatius que hi ha a la ronda sud de Ciutadella abans d’enfilar cap a la platja-. Els seus punts forts són les aigües, d’un intens blau turquesa, l’arena blanca i els pinars i alzinars que l’envolten.

Dues platges, la de Cavalleria i la de Ferragut, conformen una de les joies de la costa menorquina: un gran arenal d’arena daurada que durant l’estiu ocupen centenars de banyistes diàriament gràcies al fàcil accés i a l’atractiu cromatisme que resulta de la nitidesa de les aigües i el vermell de la terra argilosa que l’envolta. Es recomana mesura a l’hora de fer els banys de fang per evitar problemes d’erosió. Sens dubte, una de les millors platges de Menorca.

Son Saura es coneixen els arenals de Es Banyuls i Bellavista. Són apreciades per la qualitat de les seves aigües, per l’extensió dels seus arenals i pel fàcil accés. A prop d’aquí es troba Es Talaier, petita cala paradisíaca a la qual s’arriba pel Camí de Cavalls.

Aquesta extensa platja des Migjorn Gran enamora a residents i visitants, que la consideren una de les millors platges de Menorca. És impossible no sentir-se atret pel seu magnetisme. Segurament hi té molt a veure el Barranc de Binigaus, que desemboca en la part més occidental de la platja, o les curioses formes que la mar ha creat en les roques del seu penyal o, per què no, la massa boscosa que la corona.

Les platges de Favàritx tenen la bellesa suficient per protagonitzar els catàlegs i reportatges gràfics que es publiquen sobre Menorca i per sortir en totes les seleccions que es facin de les millors platges de Menorca.

Amb el nom d’Algaiarens s’identifiquen dues platges: Es Tancats i Es Bot. De grans fins i clars, aquests dos arenals contigus tenen un gran poder d’atracció sobre la població resident i turista, en part pel fàcil accés i en part per la riquesa natural que els envolta –el sistema dunar d’Algaiarens és un dels més grans i millor conservats de Menorca-. No de bades, aquesta zona gaudeix d’una elevada protecció mediambiental.

A mitja hora a peu de Cala Mitjana es troba Trebalúger, una altra de les meravelles que ens regala el litoral de Menorca. El fet de trobar-se una mica més aïllada –només s’hi pot arribar a peu o en barca- fa que no pateixi grans aglomeracions en les setmanes punta de l’estiu. Un dels trets que la distingeix és la desembocadura del barranc de Trebalúger en la mateixa platja. Si camineu 45 minuts més, descobrireu altres dues joies de la naturalesa: Cala Fustam i Escorxada. Això sí, necessitareu un parell de litres d’aigua i bon calçat.

Amb 2,5 km de longitud, la platja de Son Bou té l’honor de ser la més llarga de Menorca. D’arena clara i aigües cristal·lines, aquesta platja té dues parts ben diferenciades: una, més pròxima a la urbanització, amb tots els serveis i comoditats; l’altra, en la zona del Prat de Son Bou, verge i poc concorreguda. Al final de l’arenal està la petita platja de Talis.

És un dels arenals més grans de Menorca amb prop de 650 metres de longitud. El seu encant radica en les aigües, transparents i poc profundes; l’arena, clara i fina; i el fet de tenir tot tipus de serveis a tocar de mans –és una de les urbanitzacions més apreciades per turistes i residents-. A més, la forma arquejada que adopta el litoral en aquest punt, recollit dels vents del nord gràcies als penyals que estrenyen la bocana, dota aquest indret d’un caràcter especial.

Situada en la urbanización de Cala en Porter posee todos los servicios para pasar una jornada de playa con todo lo que puedas necesitar a mano. Su aparcamiento a pie de playa la hace llevarse el título de cien por cien accesible y el estar encajada entre altos acantilados le da el otro título de parecerse a una auténtica piscina natural, ideal para todo tipo de personas pero sobre todo para familias.

Al sur de Ciutadella, un poco escondida, se encuentra otra tranquila y pequeña cala, acogedora y rodeada de pinos, de esas que podemos considerar un verdadero paraíso

La cala es absolutamente preciosa con los colores típicos anaranjados de varios sitios del norte de Menorca y que no hay en ninguna otra isla de Baleares. Recomendamos acceder desde el mar.

Binimela Petita (cerca de Fornells) y es el mismo parking que para ir a Cala Pregonda que es más famosa pero normalmente está a tope